Християнський військовий вишкільний табір “Захисник”

З 10 по 19 серпня 2024 року на території Національного парку «Сколівські Бескиди» проходив Християнський військовий вишкільний табір «Захисник». Метою табору є насамперед духовна, моральна, емоційна та фізична підготовка молоді до можливого виконання нею військового обов’язку перед Українською державою в лавах Збройних Сил та інших силових структур України. Особливістю даного табору є поєднання військового та християнського виховання, яке базується на традиційному вченні Церкви про воїнів-християн як захисників та служителів миру, правди, добра та справедливості. Цей табір вже третій рік поспіль збирає в Карпатах численну кількість молоді з різних куточків України.

Організатором та співорганізаторами були табору є Департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ, координаційна рада з питань душпастисрва в кризових ситуаціях, Комісія УГКЦ у справах душпастирсва охорони здоровя, ГО «Українська молодь – Христові”, ВО «Тризуб» ім. С. Бандери, Національна Гвардія України, Спілка ветеранів АТО м. Новий Розділ, ГО «ВСВ АТО Дрогобиччина», Пожежно-рятувальна частина м. Дрогобич.

Цього року учасниками табору були діти учасників АТО, діти військовослужбовців та молодь, яка хотіла для себе відкрити образ християнського воїна. Учасників налічувало 110 дітей із 14 областей України.

Комендант табору військовий капелан о. Ростислав Височан зазначив, що «Захисник» стає певною системою у духовно-патріотичному вихованні молоді. Саме наголос на духовному аспекті доповнює звичну програму патріотичного виховання. Щоденна Божественна Літургія, вечірня молитва на вервиці, духовні вправи відкривають ідентичність воїна-християнина як захисника тих, кого він любить, як людини високих принципів та ідеалів, як воїна честі, який не лише декларує, але й живе моральними цінностями, як спадкоємця своїх славних попередників, як побратима, який ніколи не залишає тих, кому вірний, як практикуючого християнина, який дотримується християнських норм життя та не зловживає військовою силою.

 

Posted in Статті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *