Блаженний з незламною та стійкою вірою

«Тепер, вже нічого не має, чого бажало б моє серце,
бо все маю і все можу в Ісусі,  якого в руках держу,
на жертву приношу, народові даю.
Христос моя Сила, Бог і Господь»
(бл. Василій Величковський)
В п’ятницю, 3 березня, в приміщення спільноти ЛМГО «Українська молодь – Христові» прибули мощі блаженного Василя Величковського. Для організації, яку заснував праведний Андрей Шептицький, було за честь прийняти такий «подарунок».
Невеличка презентація про блаженного ВасилІя Величковського від чудової сім’ї – Олега та Тетяни Чихарівських. Батьки чотирьох прекрасних діток. Продовжився духовний вечір «Хресною дорогою з життєписом бл. Василія Величковського». Розпочав її отець Юрій-Антоній Меуш, ЧНІ (редемторист). Продовжили її присутні, які по черзі зачитували Стації. Опісля, були невеличкі реколекційні науки від отця, благословення мощами та  отримання намащення оливою, освяченою на мощах.
Блаженний Священномученик Василій Величковський (1903-1973) – витривалість, мужність та вірність Христовій Церкві.  Він є покровителем пенітенціарного служіння Церкви (духовного служіння у тюрмах). Новомученик, якого не змогли здолати ні переслідування за віру, ні довгі роки ув’язнень у концентраційних таборах.
Обряд беатифікації відбувся 27 червня 2001р. у м. Львові під час Святої Літургії у візантійському обряді за участі папи Івана Павла ІІ.
Posted in Репортажі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *